Search
Generic filters
Search
Generic filters
Search
Generic filters

BREMER BANK FARGO

Bremer Bank Fargo, designed as one of the first branches to incorporate the elements of the Bremer Bank Playbook developed by Snow Kreilich, is a renovation of the existing 20,000-square-foot bank branch. The primarily interior renovation reorients the customer area from a central axis to a more day-lit southern bay of the building. The first and second floors are connected by three full-bay floor openings backed by double-height wood screen wall elements inspired by the shelter belts within the landscape of North Dakota. Dissolving the traditional teller line and single point of contact, the design provides a customer-focused plaza featuring interaction points at partner tables and additional private meeting spaces within workshop areas of the plaza. The western end can open for educational events supported by Bremer Bar, which anchors the customer plaza. Directly above is a Bremer-focused plaza where bankers can coordinate internally and access a variety of office or meeting spaces dispersed throughout, while still visually connected to the customer plaza below. The remaining spaces to the north allow for more concentrated work efforts with private offices and open workstations rightly sized for Bremer’s new standards. These areas are configured with demountable wall systems to allow for even more flexibility and technologies. The landscape on the southern side is viewed as an extension of this customer plaza visually and punctuated with a new entry canopy.

Fargo, North Dakota

Share