Search
Generic filters
Search
Generic filters
Search
Generic filters

MINNEAPOLIS FIFTH PRECINCT

The building reconciles the requirement of a safe, secure workplace for the police with the community’s desire for openness in their neighborhood. The publicly accessible zone along a busy street includes a landscaped green and a transparent community room and plaza; while police operations, housed in stainless steel and brick volumes, are wrapped in an additional surface of brick enclosing a light-well and the outdoor mechanical court. Bullet resistant glazing encloses the precinct’s less sensitive operational areas to reveal police activity and lend a sense of safety to passersby. The raised public plaza design is defensively designed to discourage automobiles from driving into the building.

Minneapolis, Minnesota

1999 National Brick In Architecture Award, Brick Industry Association

1998 Committee on Urban Environment Award

1998 AIA MN Honor Award

1998 AIA MN Brick Award

Architecture MN – Nov/Dec 1998

Architecture – Aug 1998

Share